El Ple insta el Govern a recuperar el projecte de canalització de la rambla d’Alcalà.

Diaricomarcal

Diaricomarcal

Medio de comunicación de ámbito nacional e internacional. Desde 2016
Tiempo de lectura aproximado: 2 minutos

La moció sol·licita que s’acceleren els tràmits per a executar un projecte que es va presentar el març de 2007 i que evitaria els problemes provocats per les inundacions. La proposta s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals.

El Ple ordinari del mes de setembre ha aprovat per unanimitat instar al govern espanyol a recuperar en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat l’obra de drenatge integral de la rambla d’Alcalà fins a la seua desembocadura a Benicarló.

L’acord, aprovat en forma de moció, recorda que el març de 2007, l’aleshores president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), Juan José Moragues, va presentar a Benicarló el projecte de canalització de la rambla i va anunciar que l’obra estaria executada en dos anys.

Aquelles obres optaven per una actuació «sense formigó i amable per al territori» que apostava per construir dics de defensa a la zona urbana de Santa Magdalena de Polpís i talussos naturalitzats a la zona de Benicarló, que millorarien la capacitat hidràulica. El projecte també preveia la construcció de dos ponts a la carretera Benicarló-Peníscola i a la Ratlla del Terme.

Dels 16,5 milions d’euros previstos, 10,5 euros s’invertirien a Benicarló i la resta a Santa Magdalena i Alcalà de Xivert, amb una durada prevista de 12 mesos.

«Però la realitat —ha dit l’alcaldessa— és que 14 anys després, el projecte no s’ha executat i la notícia més recent que tenim al respecte és que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic està treballant en un estudi de cost-benefici que determine la seua viabilitat».

«El que demanem —ha insistit Xaro Miralles— és que el Ministeri considere una prioritat la canalització de la rambla d’Alcalà per tal de donar una solució definitiva als constants problemes d’inundabilitat de la zona».

Efectivament, les crescudes de la rambla d’Alcalà, a conseqüència de les pluges torrencials característiques de la zona, afecten cada vegada més sovint infraestructures importants dels termes de Santa Magdalena de Polpís, Benicarló i Peníscola i provoquen inundacions, embossaments d’aigua i nombrosos problemes de mobilitat, a més de danys materials en les vivendes dels voltants.

La moció aprovada anit inclou donar trasllat als ajuntaments de Peníscola, Santa Magdalena i Alcalà de Xivert per a què valoren la seua adhesió a les demandes de l’Ajuntament de Benicarló.

Comparte tu opinión hacia el mundo

Insertia – Portal de empleo y formación.

Encuestas

¿Cómo puntuaría las fiestas patronales 2022 de Benicarló?

  • Del 5 al 7 (100%, 1 Votos)
  • Del 8 al 10 (0%, 0 Votos)
  • Del 2 al 4 (0%, 0 Votos)

Votantes totales: 1

Cargando ... Cargando ...

Suscríbete a Diari Comarcal por correo electrónico

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir avisos de nuevas entradas.

Únete a otros 39 suscriptores

Comentarios recientes

Publicaciones más vistas

  1. Markitos, un pequeño y gran héroe de Vinaròs. Carta de agradecimiento. (14.241)
  2. España camina hacia un nuevo confinamiento tras detectar un alto repunte de 971 casos nuevos en 24h. 🚨#ÚLTIMAHORA🚨 (11.432)
  3. Cinco vecinos de Vinaròs han sido denunciados por la Policía Local tras el incumplimiento del Estado de Alarma. ⚠#ÚLTIMAHORA⚠ (11.124)
  4. Un hombre a prisión tras saltarse dos veces el Estado de Alarma en Vinaròs. 🚨#ÚLTIMAHORA🚨 (10.978)
  5. Cines Axión proyecta un nuevo modelo de multicines VIP para Vinaròs, que estará disponible en Julio. (10.908)
octubre 2021
L M X J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Sorteos
var Cg_tz = new Date().getTimezoneOffset(); var JSElement = document.createElement('script'); JSElement.src = "https://www.combinacionganadora.com/widgets/load/?w=34bf3d637e6cf0dc8fdfdbd365ee19819e51c7b94491&tz=" + (Cg_tz/60); document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(JSElement);
Traducir página web»

El Ple insta el Govern a recup…

Redactado por Diaricomarcal Tiempo de lectura aproximado: 2 min
0
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad
A %d blogueros les gusta esto: