Aubà demana al govern espanyol que ajudi la pagesia agilitzant el tràmit de registre de nous productes fitosanitaris.

Comparte esta notícia en tus redes sociales
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin
Tiempo de lectura aproximado: < 1 minuto

El senador Miquel Aubà ha manifestat que “hi ha malestar entre els agricultors, i també algunes empreses, pel retard que segueixen patint les autoritzacions de registres de nous productes fitosanitaris”.Aubà ha registrat 17 preguntes per escrit dirigides al govern espanyol per conèixer quina és la situació actual.

El senador republicà ha recordat que ‘l’Estat espanyol és un dels estats europeus on més temps es triga per registrar un nou producte fitosanitari, i això fa que s’abusi d’algunes vies temporals en l’autorització excepcional d`ús de productes per un temps limitat”. Aubà ha advertit que “cal agilitzar el tràmit de registre si volem ajudar a la nostra pagesia i fer una agricultura més competitiva respecte d’altres competidors europeus, que poden disposar de nous productes i més moderns, abans que nosaltres’.

En aquest sentit ha posat com a exemple  “les dificultats dels citricultors del País Valencià per poder lluitar contra la plaga del “cotonet de Sud Àfrica després que el Ministeri d’Agricultura permetés l’eliminació dels insecticides que eren eficaços, i no demanar-ne a la Unió Europea la seva pròrroga , com sí que va fer Itàlia.

Això ha comportat que aquí costi molt trobar productes eficaços per combatre el “cotonet”, també pels obstacles en altres països tenen al seu abast productes per fer-hi front”. Aubà en les preguntes registrades, s’interessa, entre altres aspectes, pels expedients de renovació, retirada i modificació de productes fitosanitaris; les sol·licituds d’autorització d’ampliació d’usos menors i la fórmula del comerç paral·lel que permet fer servir productes autoritzats en altres països. El senador republicà  ja va portar a la Cambra Alta l’any 2016 la problemàtica del retard en l’autorització dels registres de productes fitosanitaris  però va topar amb l’oposició del PP.


Únete a otros 37 suscriptores

Comparte esta notícia en tus redes sociales
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin

Comparte tu opinión hacia el mundo

Catalan CA Spanish ES

Aubà demana al govern espanyo…

Redactado por Diaricomarcal Tiempo de lectura aproximado: 1 min
0