Benicarló aprova per unanimitat el I Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència.

Comparte esta notícia en tus redes sociales
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin
Tiempo de lectura aproximado: 2 minutos
  • El document ha de suposar l’instrument bàsic per a la planificació, la determinació d’objectius i l’aplicació d’actuacions que s’han de dur a terme en matèria de drets infantils. En el procés d’elaboració del Pla han participat entitats socials, tècnics municipals, AMPES, personal docent i una representació de xiquets, xiquetes i adolescents del municipi elegits democràticament en l’àmbit escolar.

El Ple de l’Ajuntament de Benicarló ha aprovat per unanimitat el I Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència 2021-2024, un document que, segons ha reconegut la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, «servirà com a full de ruta per a la planificació, la determinació d’objectius i l’aplicació d’actuacions que s’han de dur a terme en matèria de drets de la infància i l’adolescència a Benicarló».

La regidora també ha desvetllat que «algunes de les principals inquietuds i demandes de la infància i adolescència que s’han repetit en àmbits de treball i tallers durant l’elaboració del Pla han estat la discapacitat, la millora de l’oci, l’ampliació dels carrils bici, la reducció del plàstic, la informació i el control en matèria de drogodependències, la posada en valor de l’educació i a més han mostrat preocupació sobre l’assetjament escolar, la violència de gènere i la igualtat real entre dones i homes».

El Pla contempla vuit línies estratègiques a desenvolupar durant la vigència del document, que inclouen activitats per a fomentar la interculturalitat, els espais de diàleg familiars, la integració en l’educació, les activitats de promoció de la salut, la dinamització de la cultura, la sensibilització mediambiental, les tecnologies de la informació i la comunicació i la participació.

Les línies inclouen 12 reptes, 19 objectius i 30 mesures a aconseguir, a més dels indicadors d’avaluació, cronograma i pressupost.

Per a posar en marxa les diferents mesures, estan previstes activitats de seguiment i avaluació, com crear una Mesa de coordinació interna d’infància i adolescència, on estaran representades totes les àrees implicades en el seu desenvolupament. De forma paral·lela a l’elaboració del Pla, també s’ha estat treballant en la creació i constitució del Consell Municipal d’infància i adolescència.

El procés per a elaborar el Pla va començar al 2019 amb l’avaluació de la situació de la infància i adolescència, i a partir del document es va realitzar un procés de participació per a recollir propostes i suggeriments que han possibilitat el disseny de les accions i activitats que recull el document.

En aquest procés han participat entitats socials, tècnics municipals, AMPES, personal docent i una representació de xiquets, xiquetes i adolescents del municipi elegits democràticament en l’àmbit escolar.


Únete a otros 40 suscriptores

Comparte esta notícia en tus redes sociales
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin

Comparte tu opinión hacia el mundo

Traducir página web»

Benicarló aprova per unanimit…

Redactado por Diaricomarcal Tiempo de lectura aproximado: 2 min
0
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad
A %d blogueros les gusta esto: