Benicarló celebra cinc anys reivindicant els drets del col·lectiu LGTBIQ+.

Comparte esta notícia en tus redes sociales
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin
Tiempo de lectura aproximado: 2 minutos
  • La programació començarà aquest divendres amb la inauguració de l’exposició ‘Territoris invertits: art i sexe – dissidència a la riba mediterrània’, a càrrec de 15 artistes LGTBIQ+. L’acte central tindrà lloc el 28 de juny amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, acompanyada de l’artista i activista Andrea Corrales, ha presentat la programació de la cinquena edició de ‘Bategant Resistències’, el programa que l’Ajuntament de Benicarló organitza al voltant del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ per tal de reconèixer la diversitat afectiva, corporal i sexual de totes les persones.

La programació d’enguany combinarà activitats presencials amb d’altres en línia i tindrà com a acte central la lectura, el 28 de juny, del manifest institucional en defensa de dels drets del col·lectiu LGTBIQ+.

«Un any més —ha assenyalat Gemma Cerdà—, apostem per fomentar el respecte per la diversitat sexual i afectiva i reafirmem el nostre compromís amb els drets de totes les persones a viure la sexualitat i les relacions des de la llibertat i la diferència» «Som conscients —ha dit la regidora— que aquest no és treball d’una setmana ni d’un mes, sinó que ha de ser una lluita de tots els dies per visibilitzar i normalitzar les persones LGTBIQ+».

Per la seua banda, Andrea Corrales ha qualificat la programació de «proposta molt cuidada i adreçada a crear espais comuns de diàleg per a acabar amb la discriminació per raó de sexe» i ha reconegut que «tot i que s’ha avançat molt, encara queda molt de camí per recórrer».

Les activitats començaran aquest mateix divendres amb la inauguració de l’exposició ‘Territoris invertits: art i sexe – dissidència a la riba mediterrània’, una proposta de 15 artistes LGTBIQ+ que viuen al Mediterrani i que expressen la seua particular mirada com a dissidents sexuals.

Després de la inauguració s’ha programat un espectacle de dansa a càrrec de Sal Peiró i Ignacia Verdugo, també al Mucbe, i l’endemà dissabte hi haurà un recorregut guiat per l’exposició.

Per al dimarts 29 de juny s’ha previst la xarrada «El feminisme i les lluites LGTBI», a càrrec de Mireia Biosca, i per dimecres 30 de juny hi haurà la presentació en línia del fanzine Street Fighters: metodologies per a combatre la normalitat, una activitat destinada per al professorat però també per a qualsevol persona interessada.

La programació la tancarà el 5 de juliol la presentació al Mucbe del documental 5 anys bategant resistències LGBTIQ+

Per a assistir a les activitats presencials caldrà recollir prèviament l’entrada a la Tourist Info.


Únete a otros 40 suscriptores

Comparte esta notícia en tus redes sociales
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin

Comparte tu opinión hacia el mundo

Traducir página web»

Benicarló celebra cinc anys r…

Redactado por Diaricomarcal Tiempo de lectura aproximado: 2 min
0
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad
A %d blogueros les gusta esto: