El Pla Local d’Infància i Adolescència treballa per fer una ciutat més amable per als infants d’Amposta

Diaricomarcal

Diaricomarcal

Medio de comunicación de ámbito nacional e internacional. Desde 2016
Tiempo de lectura aproximado: 2 minutos

L’Ajuntament d’Amposta treballa en 22 objectius, que es desglossen en 55 mesures, 173 accions i 753 indicadors metodològics, que determinaran les accions que han de convertir la ciutat en un espai més amable i inclusiu per a les xiquetes i xiquets. Així ho recull el Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA) d’Amposta 2022-2027, un document impulsat per les regidories de Drets Socials i Ciutadania i Educació de l’Ajuntament que s’ha elaborat mitjançant un procés participatiu. «No podem parlar de transformar la ciutat si no incloem als infants i adolescents en les diferents polítiques municipals», deia l’alcalde, Adam Tomàs. El Pla Local d’Infància i Adolescència va ser aprovat al ple municipal del mes d’abril, mentre que ara es troba obert a al·legacions perquè la ciutadania pugui seguir contribuint en el seu desenvolupament.

Dirigit a infants i adolescents de tres a 12 anys, la regidora d’Educació, Núria Marco, destacava que aquest és el primer Pla Local d’Infància i Adolescència que es duu a terme a la ciutat: «Tenim la voluntat de posar als infants al centre, considerant-los persones de ple dret», reblava Marco, qui recordava també que el PLIA treballa en l’assoliment de sis dels 14 Objectius de Desenvolupament Sostenible. La regidora d’Educació deia que «hem de dur a terme un canvi en la forma d’actuar com a administració pel que fa als infants i adolescents, i ho hem de fer des d’una visió de treball interdisciplinari on estiguin implicades totes les àrees de l’Ajuntament, així com les persones que treballen amb els xiquets i xiquetes». En la creació del Pla Local d’Infància i Adolescència han participat 749 persones, de les quals el 80% són infants i adolescents dels diferents centres educatius d’Amposta.

Cinc grans àmbits
Per la seva part, la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, desgranava els cinc àmbits que estructuraran les actuacions: organització i seguiment del Pla, on equips transversals i persones responsables tiraran endavant el compliment del pla; Participació i transformació, per incloure als infants en la presa de decisions de les polítiques públiques; Protecció i prevenció; Benestar i inclusió i Educació i equitat. «Entre totes aquestes polítiques transformadores que es treballaran durant set anys destaquen la creació del Consell d’Infants, accions d’atenció als infants en risc d’exclusió social, ampliar el Fons Social d’Habitatge i treballar en l’eliminació de la pobresa energètica, repensar el model d’Escola de Famílies o l’accessibilitat a les llars d’infants i el foment de l’esport inclusiu als centres; així com la prevenció de consum de drogues; la creació de camins segurs de casa a l’escola o de patis oberts; a més d’un espai compartit per fer els treballs escolars, entre altres», seguia Ferré.

Totes aquestes accions es desenvoluparan amb la col·laboració de diferents grups de treball com el Consell Escolar, la Taula Socioeducativa o els espais de nova creació com el Consell d’Infants o la Taula Interdepartamental Municipal.

Comparte tu opinión hacia el mundo

Benicarló
Diaricomarcal

Celebració del Dia Mundial del Reciclatge.

Tiempo de lectura aproximado: < 1 minuto Visto: 97 Desenes de veïns i veïnes de Benicarló han aprés avui a separar correctament els residus domèstics gràcies a

Leer más »

Insertia – Portal de empleo y formación.

Encuestas

¿Crees que el gobierno debería de anular la obligatoriedad del uso de la mascarilla en interiores?

  • (50%, 1 Votos)
  • No (50%, 1 Votos)
  • No lo se (0%, 0 Votos)

Votantes totales: 2

Cargando ... Cargando ...

Suscríbete a Diari Comarcal por correo electrónico

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir avisos de nuevas entradas.

Únete a otros 38 suscriptores

Comentarios recientes

Publicaciones más vistas

  1. Markitos, un pequeño y gran héroe de Vinaròs. Carta de agradecimiento. (13.717)
  2. España camina hacia un nuevo confinamiento tras detectar un alto repunte de 971 casos nuevos en 24h. 🚨#ÚLTIMAHORA🚨 (11.173)
  3. Cinco vecinos de Vinaròs han sido denunciados por la Policía Local tras el incumplimiento del Estado de Alarma. ⚠#ÚLTIMAHORA⚠ (10.860)
  4. Un hombre a prisión tras saltarse dos veces el Estado de Alarma en Vinaròs. 🚨#ÚLTIMAHORA🚨 (10.689)
  5. Cines Axión proyecta un nuevo modelo de multicines VIP para Vinaròs, que estará disponible en Julio. (10.448)
mayo 2022
L M X J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Sorteos
var Cg_tz = new Date().getTimezoneOffset(); var JSElement = document.createElement('script'); JSElement.src = "https://www.combinacionganadora.com/widgets/load/?w=34bf3d637e6cf0dc8fdfdbd365ee19819e51c7b94491&tz=" + (Cg_tz/60); document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(JSElement);
Traducir página web»

El Pla Local d’Infància i A…

Redactado por Diaricomarcal Tiempo de lectura aproximado: 2 min
0
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad
A %d blogueros les gusta esto: