L’Ajuntament de Vinaròs projecta un parc verd de més de 12.000m2.

Diaricomarcal

Diaricomarcal

Medio de comunicación de ámbito nacional e internacional. Desde 2016
Tiempo de lectura aproximado: 2 minutos

El nou espai s’ubicarà al carrer del Papa Joan XXIII amb la finalitat de millorar l’espai urbà de la zona i crear un pulmó verd


L’Ajuntament ha presentat un projecte per al Programa d’Impuls de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana (PIMA), amb l’objectiu de crear un espai verd urbà amb una superfície de 12.263 metres quadrats al carrer del Papa Joan XXIII. En el cas d’aconseguir la subvenció suposaria un import de 125.000€ i les obres s’iniciarien durant el primer semestre del 2023.


El projecte del nou jardí públic inclou la plantació de més de 250 arbres, dels quals més del 60% aportaran ombra, a més de crear un pulmó verd per a reduir el CO2. D’altra banda, també es farà la plantació d’espècies autòctones com alzines i arbres fruiters, per tal de crear reservoris d’alimentació per als ocells i insectes, que ajuden a millora la biodiversitat. El projecte també inclourà una zona de pradera amb arbusts i flors, taules de pícnic, bancs i mobiliari urbà, tot per crear una zona verda per l’esbarjo dels veïns.


La regidora d’Obres i Serveis i Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha indicat que “a més el projecte inclou l’ús de mulching que es farà amb la trituració de la mateixa poda del parc, així com una compostadora per afavorir un abonament circular”.

Segons afegia també s’incorporarà un sistema de drenatge sostenible per a la recollida de l’aigua de la pluja, que s’aprofitarà per a regar el parc.


Per la seua banda, l’alcalde, Guillem Alsina, ha assenyalat que “Vinaròs ha tingut fins ara un deute respecte a zones verdes públiques, i amb aquest nou parc s’incrementaran aquests espais imprescindibles per a tots els veïns”.

En aquest sentit, comentava que des dels serveis tècnics es treballa per a poder realitzar noves plantacions d’arbrat a l’espai urbà i oferir un entorn més amable a la ciutadania.


Cal destacar que Vinaròs compta amb un total de 4.866 arbres, de 80 espècies diferents, fet que suposa una mitja d’un arbre per cada 5,93 habitants i l’objectiu és aconseguir un mínim d’un arbre per cada tres habitants, tal com recomana l’Organització Mundial de la Salut

Un comentario sobre «L’Ajuntament de Vinaròs projecta un parc verd de més de 12.000m2.»

  1. Seguim amb les preses de pel per vendre imatge, un parc ver a les afores del poble ¿? què haurem de fer agafar el cotxe per anar-hi? el parc verd ha de ser a on hi viuen el ciutadans com pot ser al solar que hi ha entre el mercadona vell i el riu Cervol o al solar de la torre Ballester, no volem més fotos com la de la nova platja de pedres per a gossos!

Comparte tu opinión hacia el mundo

Insertia – Portal de empleo y formación.

Encuestas

¿Cómo puntuaría las fiestas patronales 2022 de Benicarló?

  • Del 5 al 7 (100%, 1 Votos)
  • Del 8 al 10 (0%, 0 Votos)
  • Del 2 al 4 (0%, 0 Votos)

Votantes totales: 1

Cargando ... Cargando ...

Suscríbete a Diari Comarcal por correo electrónico

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir avisos de nuevas entradas.

Únete a otros 40 suscriptores

Comentarios recientes

Publicaciones más vistas

  1. Markitos, un pequeño y gran héroe de Vinaròs. Carta de agradecimiento. (15.120)
  2. España camina hacia un nuevo confinamiento tras detectar un alto repunte de 971 casos nuevos en 24h. 🚨#ÚLTIMAHORA🚨 (11.934)
  3. Cinco vecinos de Vinaròs han sido denunciados por la Policía Local tras el incumplimiento del Estado de Alarma. ⚠#ÚLTIMAHORA⚠ (11.647)
  4. Un hombre a prisión tras saltarse dos veces el Estado de Alarma en Vinaròs. 🚨#ÚLTIMAHORA🚨 (11.564)
  5. Cines Axión proyecta un nuevo modelo de multicines VIP para Vinaròs, que estará disponible en Julio. (11.439)
julio 2022
L M X J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Sorteos
var Cg_tz = new Date().getTimezoneOffset(); var JSElement = document.createElement('script'); JSElement.src = "https://www.combinacionganadora.com/widgets/load/?w=34bf3d637e6cf0dc8fdfdbd365ee19819e51c7b94491&tz=" + (Cg_tz/60); document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(JSElement);
Traducir página web»

L’Ajuntament de Vinaròs pro…

Redactado por Diaricomarcal Tiempo de lectura aproximado: 2 min
1
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad
A %d blogueros les gusta esto: