11-13 de novembre: IV Congrés d’Història d’Alcanar

Diaricomarcal

Diaricomarcal

Medio de comunicación de ámbito nacional e internacional. Desde 2016
Tiempo de lectura aproximado: 3 minutos

De l’11 al 13 de novembre de 2022 tindrà lloc el IV Congrés d’Història d’Alcanar, que té per objectiu recollir i difondre els treballs d’investigació en tots els àmbits de la cultura d’Alcanar des de la celebració del darrer Congrés, l’any 2010. A la vegada, el Congrés vol projectar i implicar els centres educatius del municipi en la preocupació pels estudis de caràcter local, comarcal i de les Terres de l’Ebre.

Joan Roig, regidor de cultura i alcalde d’Alcanar, remarca la importància d’aquesta trobada cultural, «gràcies a les diferents ponències i comunicacions que es presenten, recollim tota la producció historiogràfica i donem importància a moments i fets de rellevància al nostre municipi. La història ha constituït el que som avui i ho continua fent, un agraïment a totes les persones que amb el seu treball contribueixen a dignificar-la i a posar-la en valor».

Aquest congrés, que se celebrarà a la Cisterna del Vall, recull treballs de recerca de 2n de Batxillerat de l’Institut Sòl-de-Riu; treballs d’investigació universitaris relatius a Alcanar; treballs individuals i col·lectius que facen referència a l’entorn més proper. Està organitzat per l’Ajuntament d’Alcanar i compta amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’MRP Terres de l’Ebre, l’Institut Sòl de Riu, l’Institut de Ciències de l’Educació de la URV i l’Institut Ramon Muntaner.

La ponència inaugural de divendres, 11 de novembre, a les 17.15 h, anirà a càrrec de Joan Bta. Beltran Reverter amb El canonge José Matamoros Sancho. Entre la religió i la pàtria; la següent ponent, a les 18.30 h, serà Àngela Buj-Alfara amb La parla d’Alcanar, en 50 anys de dialectologia: riquesa o empobriment?

Dissabte, 12 de novembre, a les 9.30 h, Maria José Carbonell Boria presentarà Erudició i difusió; mentre que a les 17 h serà el torn de Joan-Hilari Muñoz amb La parròquia d’Alcanar a l’edat moderna a través de les visites pastorals.

L’Alcanar dels fenicis de David Garcia i Rubert tindrà lloc diumenge, 13 de novembre, a les 9.30 h, i la de Xavier Forcadell Esteller, La Mancomunitat de Catalunya: una lliçó històrica de present per a Alcanar, les Terres de l’Ebre i Catalunya, a les 11.30 h, serà la darrera. El Congrés inclou també una vintena de comunicacions de diferent temàtica i de quinze minuts de durada cadascuna que es poden consultar en el díptic de la programació. A més, el IV Congrés d’Història d’Alcanar inclou activitats paral·leles com la projecció de la pel·lícula Laia, rodada en part a les Cases d’Alcanar; un tinerari per les fortificacions de la Guerra Civil al terme d’Alcanar, a càrrec de les associacions culturals Lo Rafal d’Alcanar i Armall de les Cases i l’exposició José Matamoros Sancho, canonge, periodista, historiador, escriptor i poeta.

El passat mes de maig es va celebrar a la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat la presentació del logotip del IV Congrés d’Història d’Alcanar 2022. El mateix mes es va presentar la nova edició facsímil Historia de mi pueblo. Alcanar del canonge José Matamoros, coincidint amb el centenari de la publicació de l’obra. Aquesta monografia, amb el pas dels anys, s’ha convertit en l’obra cabdal i de referència de la historiografia canareva, d’obligada lectura i consulta a l’hora d’estudiar i investigar sobre la història d’Alcanar. El IV Congrés d’Història d’Alcanar acull els actes commemoratius del centenari de l’edició original de l’obra.

L’entrada al IV Congrés d’Història d’Alcanar és gratuïta i lliure i es recomana inscripció prèvia per a facilitar l’organització de l’acte. El Congrés inclou dos modalitats d’inscripció. En cas d’assistència amb certificat de participació per part de l’Ajuntament d’Alcanar cal inscriure’s a través d’aquest enllaç. En cas d’assistència com a persona docent vinculada d’alguna manera al Departament d’Educació es fa directament a través del següent enllaç del Departament. La inscripció de persones que es dediquen a la docència han de tindre en compte que es tracta d’una activitat reconeguda pel Departament d’Educació a través de l’ICE URV (codi 8000010021) amb una certificació de 15 hores.

Per a més informació sobre el IV Congrés d’Història d’Alcanar es pot contactar al correu electrònic congreshistoriaalcanar@gmail.com o visitar el web http://congreshistoriaalcanar.blogspot.com.

Comparte tu opinión hacia el mundo

Insertia – Portal de empleo y formación.

Encuestas

¿Cómo puntuaría las fiestas patronales 2022 de Benicarló?

  • Del 5 al 7 (100%, 1 Votos)
  • Del 8 al 10 (0%, 0 Votos)
  • Del 2 al 4 (0%, 0 Votos)

Votantes totales: 1

Cargando ... Cargando ...

Suscríbete a Diari Comarcal por correo electrónico

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir avisos de nuevas entradas.

Únete a otros 40 suscriptores

Comentarios recientes

Publicaciones más vistas

  1. Markitos, un pequeño y gran héroe de Vinaròs. Carta de agradecimiento. (15.120)
  2. España camina hacia un nuevo confinamiento tras detectar un alto repunte de 971 casos nuevos en 24h. 🚨#ÚLTIMAHORA🚨 (11.934)
  3. Cinco vecinos de Vinaròs han sido denunciados por la Policía Local tras el incumplimiento del Estado de Alarma. ⚠#ÚLTIMAHORA⚠ (11.647)
  4. Un hombre a prisión tras saltarse dos veces el Estado de Alarma en Vinaròs. 🚨#ÚLTIMAHORA🚨 (11.564)
  5. Cines Axión proyecta un nuevo modelo de multicines VIP para Vinaròs, que estará disponible en Julio. (11.439)
noviembre 2022
L M X J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Sorteos
var Cg_tz = new Date().getTimezoneOffset(); var JSElement = document.createElement('script'); JSElement.src = "https://www.combinacionganadora.com/widgets/load/?w=34bf3d637e6cf0dc8fdfdbd365ee19819e51c7b94491&tz=" + (Cg_tz/60); document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(JSElement);
Traducir página web»

11-13 de novembre: IV Congrés…

Redactado por Diaricomarcal Tiempo de lectura aproximado: 3 min
0
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad
A %d blogueros les gusta esto: